pondelok 18. marca 2019

Nové lampy z obľúbenej série KNOT

Zaujímavé lampy v kombinácii s lanom.

Svietidlá patria k nášmu každodennému životu hlavne pre svoju praktickú funkciu, vďaka ktorej mám nahrádzajú denné svetlo na pracoviskách alebo v našich domovoch vo večerných a nočných hodinách. Avšak svietidlá už dlho nenesú len túto úlohu. Vďaka ich rôznym tvarom, materiálom a v neposlednom rade výberom žiaroviek predstavujú hlavne dizajnový prvok v danom priestore, v ktorom dotvoria celkový štýl miestnosti, či už sa svietidlo nachádza na strope, na stole alebo voľne stojí na podlahe.



Obľúbená séria lámp KNOT sa rozšírila o ďalšie modely. Séria už pozostáva zo stojanovej lampy, závesnej lampy a dvoch stolových lámp. Séria týchto lámp je typická svojou dizajnovo tvarovanou nohou s uzlom, ktorá je vyrobená z pevného lodného lana. Lano je vyrobené z materiálu abaca, čo je vlastne vlákno z listov a listových stopiek banánových rastlín, najmä z dužinatého kmeňa. Zaujímavé prevedenie a použité materiály robia z týchto svietidiel jedinečné kúsky, ktoré osviežia daný priestor či už ako solitér, ale aj vo vzájomnej kombinácii jednotlivých lámp.


Prvou novinkou je závesná lampa KNOT II. Popri závesnej lampe s jedným svetlom, táto lampa je sofistikovanejšie riešená. Základ tvorí masívne bambusové drevo, ktoré je uchytené na dvoch pevných lanách k stropu. Dĺžku kábla si môžete podľa potreby skrátiť. Na dreve je uchytených päť svietidiel na visiacich lanách, ktoré si môžete omotať podľa vášho vkusu a potreby. Tvar svietidla si tak tvoríte sami a môžete regulovať dĺžku jednotlivých svetiel.


Druhou novinkou je luster KNOT. Jedinečným ho robí lano, ktoré je efektne tvarované prostredníctvom troch vzájomne prepojených kruhov do gule s priemerom 45 cm. Vo vnútri sa nachádza kovová konštrukcia v čiernej farbe s tromi svetlami. Luster je zavesený na kovovej reťazi v čiernom prevedení a je možné ju podľa potreby skrátiť.


Treťou novinkou je stolová lampa KNOT INDUSTRIAL v priemyselnom dizajne. Tvarovaná noha zo lana je doplnená o kovové súčasti, a to o potrubný kohútik v strede nohy a o okrúhlu kovovú základňu. Štandardné okrúhle tienidlo je vyrobené z ľanu v naturálnom prevedení, čo zabezpečuje dostatočné svetlo vo vašom priestore. Zaujímavá lampa na stôl naozaj vynikne v rámci miestnosti a stane sa interesantným doplnkom vo vašej obývačke alebo spálni.


závesná lampa KNOT II

závesný luster KNOT 

stolová lampa KNOT INDUSTRIAL

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára